SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min

dodatkiem brandy i świeżej mięty.Jest świetnym pomysłem zarówno na upalne popołudnie, jak i imprezowy deser.Gwarantuję, że wszyscy będą oblizywać się ze smakiem!Ps. wersja bez alkoholu oczywiście również się uda – idealna dla dzieciaków!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * miąższ z arbuza – 300 g
    * świeża mięta – 2 garści
    * sok z cytryny – 2 łyżki
    * brandy – 5 łyżek
    * miód – 1 łyżka

Sorbet arbuzowy z brandy i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Arbuza ( bez pestek ) wkładamy do blendera, dodajemy miętę, sok z cytryny, brandy i miód – miksujemy.

    Wlewamy do pojemniczków na lody, wkładamy patyczek i odstawiamy na całą noc do lodówki.

    Zajadamy!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy