Sorbet arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Arbuza pokroiłam na kawałki. Wydrążyłam najsłodszy, czerwony miąższ, usunęłam pestki. Zmiksowałam arbuz z sokiem z cytryny i cukrem.Przelałam miąższ do plastikowego pojemnika i zamrażałam przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, co 30 min wyciągałam go z zamrażarki i mieszałam.Przepyszny nie za sodki orzeźwiający deser.
2.Cytrynę umyłam i wycisnęłam sok
3.Zmiksowałam arbuz z sokiem z cytryny i cukrem.
4.Przelałam miąższ do plastikowego pojemnika i zamrażałam przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, co 30 min wyciągałam go z zamrażarki i mieszałam.Przepyszny nie za sodki orzeźwiający deser.
Komentarze