Sorbet arbuzowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Arbuz teraz w promocji to i sorbet można zrobić, na upalne dni jak znalazł , jadłam dziś choć nie ma słoneczka i również mi smakował :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i ½ kg arbuza
    sok z jednej cytryny
    3 łyżki wody1 łyżka cukru

Sorbet arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sorbet arbuzowy 1. Arbuza pokroiłam na kawałki. Wydrążyłam najsłodszy, czerwony miąższ, usunęłam pestki. Zmiksowałam arbuz z sokiem z cytryny i cukrem.Przelałam miąższ do plastikowego pojemnika i zamrażałam przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, co 30 min wyciągałam go z zamrażarki i mieszałam.Przepyszny nie za sodki orzeźwiający deser.
  • Sorbet arbuzowy 2. Cytrynę umyłam i wycisnęłam sok
  • Sorbet arbuzowy 3. Zmiksowałam arbuz z sokiem z cytryny i cukrem.
  • Sorbet arbuzowy 4. Przelałam miąższ do plastikowego pojemnika i zamrażałam przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, co 30 min wyciągałam go z zamrażarki i mieszałam.Przepyszny nie za sodki orzeźwiający deser.

Komentarze

Podobne przepisy