Sorbet arbuzowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny, domowy sorbet arbuzowy, a do tego mało kaloryczny! Można się nim zajadać "prawie" bezkarnie:)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg miąższu z arbuza
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki wody
    1 łyżka soku z cytryny
    mięta do dekoracji

Sorbet arbuzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza kroimy w małe kawałki i usuwamy pestki. Miksujemy miąższ.
  • 2. Cukier mieszamy z wodą i z cytryną. Dolewamy do miąższu .
  • 3. Przekładamy do naczynia i zamrażamy ok 3 godz, co poł godziny mieszając widelcem.
  • 4. Sorbet arbuzowy podajemy udekorowany listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy