Sorbet arbuzowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny domowy sorbet owocowy.

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g świeżych truskawek
    200 g miąższu arbuza bez skórki i pestek
    3 łyżki cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Sorbety

Sorbet arbuzowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy i osuszamy a następnie odcinamy szypułki. Truskawki kroimy na mniejsze części i przekładamy do kielicha blendera. Dosypujemy 2 łyżki cukru i blendujemy na gładki mus. Gotowy mus przelewamy do plastikowego pojemnika w którym będziemy mrozić sorbet. Następnie arbuz kroimy na mniejsze części i blendujemy na gładki mus z pozostałym cukrem. Przelewamy mus arbuzowy do truskawkowego i mieszamy razem. Przykrywamy pojemnik i wstawiamy go do zamrażarki.

Porady

Można dodać więcej cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować