Soljanka z polędwiczki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Tradycyjna zupa rosyjska w wykwintnej odsłonie. Nawet Święty Mikołaj nie odmówi gorącej i sycącej słono-kwaśnej zupki.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - polędwiczka wieprzowa: 600 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - kiszone ogórki: 3 sztuki
    - pomidory z puszki w zalewie: 2 łyżki
    - olej: 3 łyżki
    - bulion mięsny: 1 litr
    - masło: 3 łyżki
    - liść laurowy: 3 sztuki
    - ziele angielskie: 5 sztuk
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 2 łyżki
    - czarne oliwki: 15 sztuk
    - cytryna: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Polędwica Polędwiczki

Soljanka z polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soljanka z polędwiczki 1. - Polędwiczkę pokroić w wąskie paski, cebulę w kostkę, czosnek pokroić bardzo drobno.
    - Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
    - Ogórki obrać i pokroić w półkrążki.
    - Rozgrzać olej, wrzucić polędwicę i podsmażyć na ostrym ogniu.
    - Dodać cebulę i ciągle mieszając smażyć dalej, posolić.
    - Wlać bulion, dodać ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowe i gotować ok. 20 minut
  • Soljanka z polędwiczki 2. -Na maśle przesmażyć czosnek, dodać ogórki, chwilę poddusić i dodać do mięsa.
    - Wrzucić pomidory, doprawić do smaku, dodać pokrojone w plasterki oliwki i natkę pietruszki.
    - Zupę rozlać do miseczek, dodać plasterki cytryny i podawać z bagietką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować