Soljanka z polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Polędwiczkę pokroić w wąskie paski, cebulę w kostkę, czosnek pokroić bardzo drobno.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Ogórki obrać i pokroić w półkrążki.
- Rozgrzać olej, wrzucić polędwicę i podsmażyć na ostrym ogniu.
- Dodać cebulę i ciągle mieszając smażyć dalej, posolić.
- Wlać bulion, dodać ziemniaki, ziele angielskie i liście laurowe i gotować ok. 20 minut
2. -Na maśle przesmażyć czosnek, dodać ogórki, chwilę poddusić i dodać do mięsa.
- Wrzucić pomidory, doprawić do smaku, dodać pokrojone w plasterki oliwki i natkę pietruszki.
- Zupę rozlać do miseczek, dodać plasterki cytryny i podawać z bagietką
Komentarze