Soljanka moskiewska

  • wyświetlono: 199 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Inna wersja soljanki, rybna.

Gregorhspeed
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

pół kg sandacza
1 l bulionu warzywnego
200 g poszatkowanej białej kapusty
4 łyżki masła
1 duża cebula
1 łyżka kaparów
2 kiszone ogórki
zielone oliwki
sól
pieprz
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Soljanka moskiewska

  • Soljanka moskiewska1. Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia.

    Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni na gorącym maśle. Przełożyłem do rondla, zalałem bulionem i szklanką wody, dodałem szczyptę soli, gotowałem ok. 15 minut. Następnie dołożyłem kawałki ryby i na małym ogniu gotowałem kilka minut.

    Pod koniec gotowania dodałem do zupy pokrojone w plasterki ogórki, całe kapary i oliwki. Doprawiłem odrobiną pieprzu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupazupa rybnaSoljanka
 

Komentarze

Podobne przepisy

Prosta zupa kalafiorowa

Dodane przez: evita0007

Prosta zupa kalafiorowa

Zupa najlepiej smakuje jak sobie...

Kremowa zupa cebulowa z grzankami

Dodane przez: jacekwkuchni

Zupa krem cebulowa z grzankami

Prosta w przygotowaniu, sycąca...

Zupa pomidorowa na rosole

Dodane przez: rena123

Zupa pomidorowa na rosole

Pyszna zupa z kawałkami pomidorów...

Flaki wołowe na rosole

Dodane przez: wiesiołek

Flaki wołowe na rosole

Flaki wołowe - prawdziwie męska...

Tradycyjna chłopska zupa grochowa

Dodane przez: ania-gotuje

Tradycyjna chłopska zupa grochowa - grochówka

Na pewno każdy z nas tęskni za...

Zupa szczawiowa wg Magdy Gessler

Dodane przez: AnkaFiranka

Zupa szczawiowa wg. Magdy Gessler

Zupa szczawiowa oprócz tego że...