Sola pieczona w foli z koprem i majonezem

4.5 (151 ocen)

Delikatna , pieczona ryba o smaku majonezu i kopru. Pieprz cytrynowy oraz sok z cytryny dopełniają smak.

Składniki:

  • ( na 3 porcję)
    3 filety z soli każdy po ok. 100g.
    sok z cytryny
    pieprz cytrynowy
    sól świeżo mielona
    2 łyżki posiekanego świeżego kopru +3 gałązki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki majonezu
    wiórki masła śmietankowego
    oliwa z oliwek
    3 arkusze foli aluminiowej
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Sola pieczona w foli z koprem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety jeśli mrożone rozmrozić w mleku.
    Sole umyć , osuszyć.
  • Sola pieczona z koprem i majonezem 2. Arkusze folii aluminiowej posmarować oliwą , na każdy położyć rybę.
    Filet skropić sokiem z cytryny , oprószyć solą , pieprzem oraz posypać koprem i natką pietruszki.
    Polać lub posmarować majonezem.
    Na wierzch ułożyć po gałązce kopru oraz parę wiórek masła, zawinąć rybę.
  • 3. Piec 25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
    Rybę podawać z młodymi ziemniakami w koprze lub z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować