Sól różana

  • wyświetlono: 60 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki i prosty przepis na dodatek do wszystkich dań

20190925_154312
  • 30 porcje
  • 5min
  • Łatwy

Składniki

1 kg różowej soli gruboziarnistej
Garść płatków róży

Sposób przygotowania przepisu:

Sól różana

  • 1. Płatki siekamy i mieszamy z solą ( nie myjemy)przekładamy do słoika, nie zakrywamy dopóki płatki nie wyschnie. Po tym czasie zakrecamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce

Porady

Płatki muszą być z dobrego miejsca z dala od ulicy, ponieważ ich nie myjemy. Sól doskonale nadaje się do do sosów, mięs.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Sól różana

Komentarze

Podobne przepisy

sól z niedźwiedziem

Dodane przez: Kasja1986

Sól z niedźwiedziem

Z solą z czosnkiem niedźwiedzim...

image-0u0dlr0

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Sałatka szwedzka z solą ziołową

Mój sprawdzony przepis na sałatkę...

Konfitura malinowo-różana

Dodane przez: Mienta

Konfitura malinowo-różana

Smak wakacji zamknięty w słoiczku...

Grzyby w soli

Dodane przez: ciastto80

Grzyby w soli

grzyby należy szybko przerobić,...

Sól z chabrami

Dodane przez: anita176

Sól ziołowo- chabrowa

Doskonała do mięs

Konfitura

Dodane przez: JulkaTomeczek

Konfitura z płatków dzikiej róży

Konfitura różana jest nieco pracochłonna,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE