Sok z pigwy

  • wyświetlono: 332 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bogaty w witaminę C sok z pigwy, idealny na przeziębienie i wzmocnienie organizmu.

  • 2 porcje
  • 30min

Składniki

2 kilogramy owocu pigwy
1 kilogram cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Sok z pigwy

  • 1. Owoce umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do dużego słoja wyłożyć część owoców, zasypać cukrem, znów trochę owoców, znów cukier i tak do wyczerpania składników. Odstawić wszystko na 3-4 dni. Po tym czasie odcedzić powstały sok, a owoce przecisnąć przez gazę z nadmiaru soku. Aby nie zmarnować miąższu przełożyć go do słoiczków. Sok zlać do butelek. Wszystko razem pasteryzować 10 minut, odstawić do góry dnem do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sokpigwa

Komentarze

Podobne przepisy

Sok z liści wiśni

Dodane przez: Luna Bocer

Sok z liści wiśni

Wiśnie wspaniały owoc lata. Kolor...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Syrop z cytryny i pigwy

Właściwości leczniczych cytryn...

sok z czereśni

Dodane przez: marta625

Sok z czereśni

Sok do słoika na zimę

Marmolada z pigwy

Dodane przez: edytaha

Marmolada z pigwy

Trochę pracy jesienią, a zimą,...

Syrop z pigwy z miodem

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Syrop z pigwy z miodem

Syrop z pigwy z miodem. Uodparnia...

image-09ew622

Dodane przez: wiesiołek

Dżem z pigwy i mango

Od dawna z pigwy jak również z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE