Sok z jeżyn

4.97 (169 ocen)

  • 35 min

Gęsty i bardzo dobry - zdrowy sok. Dla wszystkich łasuchów, którzy zimą tęsknią za smakiem lata ;)

  • 35 min

Składniki:

  • 2 kg jeżyn
    1 kg cukru

Wystaw ocenę:

4.97 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przetwory Napoje Sok

Sok z jeżyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny przebrać. Wycisnąć z nich sok w sokowirówce lub przez sitko wyłożone gazą.
  • 2. Otrzymany sok przelać do garnka, dosypać cukru i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu ok.20 minut.
  • 3. Gorący syrop przelać do wyparzonych słoiczków i pasteryzować ok.10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Owoce Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować