Sok z czernicy (jeżyny lesne)

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

polecam gesty i zdrowy sok z jeżyn lesnych-czernica-Na zimowe przeziebienia i choroby najlepszy!!

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg dojrzałych jeżyn lesnych
    500 g cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sok

Sok z czernicy (jeżyny lesne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny przebrać, opłukac i za pomoca sitka wyłozonego gazą wycisnąć sok do drugiero garnka.
    Do wycisnietego soku dodac cukier , wymieszac i postawic na ogniu.
    Gotowac przez 15-20 minut , mieszając od czasu do czasu.
    Gorący sok przelac do słoików lub butelek , zakręcić , pasteryzowac 10 minut.
    Przechowywac w piwnicy.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować