SOK Z CZARNYCH I CZERWONYCH PORZECZEK

4.99 (141 ocen)

  • 45 min

Krzaczki porzeczek uginają się pod ciężarem tych owoców. Tak w tym roku obrodziły, że aż żal nie wykorzystać ich do przygotowania pysznych soków i konfitur. Zimą będą jak znalazł. Moi synowie nie lubią cierpkości tych owoców, dlatego dodaję dużo cukru, możecie jednak przygotować ten sok pod własne u

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kg porzeczek czarnych
    1 kg porzeczek czerwonych
    3 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sok

Sok z czarnych i czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki przebieramy, myjemy. Zasypujemy cukrem, odstawiamy na min 12 godz żeby puściły sok. Po tym czasie porzeczki zagotowujemy, odszumowujemy, sok zlewamy do buteleczek i słoików. Pasteryzujemy ok 10 minut. Pozostałe owoce możemy zużyć do deserów lub przełożyć do słoiczków i również zawekować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Czerwona porzeczka Porzeczki Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować