Sok z czarnej porzeczki

  • wyświetlono: 1485 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Zawsze robię na zimę dużo przetworów, w tym soków. Ten smakuje nam najbardziej:)

czekoladka

Składniki

4kg czarnej porzeczki,
2,5 kg cukru.

Sposób przygotowania przepisu:

Sok z czarnej porzeczki

  • 1. Owoce umyć, usunąć szypułki, gotować w sokowniku około 2,5 godz. Następnie do powstałego soku (ok. 2,5L) dolać 2,5 l wody. Wsypać cukier, dokładnie wymieszać. Zagotować, gotować 2 minuty. Rozlać do butelek, szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok. 5 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia polskaowoc_ma_moc

Komentarze

Podobne przepisy

Sok z czarnego bzu ( z sokownika)

Dodane przez: Violetka76

Sok z czarnego bzu (z sokownika)

Owoce czarnego bzu to jeden z największych...

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: Świeca Urszula

Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki bez smażenia

.

Dodane przez: Anitka0804

Sok z czarnego bzu

Pyszny, słodki, aksamitny sok...

Galaretka z czarnej porzeczki

Dodane przez: ewaeu

Galaretka z czarnej porzeczki

Najbardziej lubię truskawki....ale...

image-1jjioef

Dodane przez: Swallow

dżem z czarnej porzeczki

Jest pyszny i zdrowy! Z owoców...

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Dżem z czarnej porzeczki

Polecam dżem z czarnej porzeczki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE