Sok posiadający wiele cennych witamin.
Od kiedy zakupiłam sobie sokowirówkę, nie wyobrażam sobie dnia bez przygotowania pysznych soków warzywno-owocowych.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
burak surowy - 2 szt
jabłka - 3 szt
marchewka - 3 szt
sok z cytryny - 3 łyżki
Sok z buraka, marchwi i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa i jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne z jabłek.
Marchewkę i buraki pokroić na mniejsze kawałki.
Wkładać po kawałku jabłka i warzywa do sokowirówki, przecisnąć.
Następnie dodać sok z cytryny, wymieszać, przelać do szklanek.
Sok pić od razu po przygotowaniu.
Taki sok można rozcieńczyć wodą mineralną
Komentarze