Sok dyniowo-jabłkowy

  • wyświetlono: 532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Często taki sok przyrządzam sobie na drugie śniadanie, jest smaczny i sycący, dodaje nam dużo energii w pracy.

bogusia82

Składniki

1 średniej wielkości dynia Hokkaido

4 kwaskowe jabłka

Sposób przygotowania przepisu:

Sok dyniowo-jabłkowy

  • 1. Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki w zależności jaki mamy otwór w sokowirówce. Jabłka myjemy, nie obierając, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Dynię i jabłka umieszczamy w sokowirówce i wyciskamy sok. Przed podaniem sok lekko schładzamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylajabłkaDyniasokdynia hokkaidoSok dyniowo-jabłkowysok z dynisok owocowo-warzywny

Komentarze

Podobne przepisy

sok cytrynowy

Dodane przez: Koronowianka

SOK CYTRYNOWY

Warto sobie przygotować ten sok...

Sok miętowy

Dodane przez: Patusia

Sok miętowy

Z nowości z mojej spiżarce w tym...

sok

Dodane przez: wiola

Witalny sok

Pyszny owocowo-warzywny sok, doskonale...

Buraczkowy sok

Dodane przez: Jaga85

Buraczkowy sok

Nic tylko pić i cieszyć się zdrowiem:)....

Domowy sok kubuś

Dodane przez: dorota w

Domowy sok kubuś

Pyszny, zdrowy domowy sok, który...

sok Witaminka

Dodane przez: elagie

Sok Witaminka

Zdrowy sok, który jest źródłem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE