Soczysty schabowy w mleku i cebuli

4.5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Soczysty schabowy w mleku i cebuli

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    * schab 0,7 kg
    * mleko
    * pół cebuli
    * mąka
    * jajko
    * bułka tarta
    * olej do smażenia
    * sól
    * pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Soczysty schabowy w mleku i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczysty schabowy w mleku i cebuli 1. Schab kroimy i rozbijamy na kotlety. Układamy w garnku lub misce przekładając pokrojoną cebulą. Całość zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc :). Następnie wyciągamy, osuszamy lekko ręcznikiem papierowym i doprawiamy mięso solą i pieprzem.
    Kotlety panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety z obydwu stron. Wyciągamy i podajemy z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować