Soczyste podudzia z kurczaka

5 (150 ocen)

Podudzia w aromatycznej marynacie mają wyjątkowy smak. Polecam!

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
    marynata:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki suchych ziół prowansalskich
    2 łyżki kucharka
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 smażona cebulka przyprawa w kostkach Knorr
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczyste podudzia z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia umyć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać. Podudzia zanurzyć w marynacie i odstawić do lodówki minimum na 2 godziny.
    Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Mięso odsączyć z marynaty i układać w naczyniu. Piec w temperaturze 200 stopni około 1 godziny, do miękkości i złocistobrązowego koloru mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować