Soczyste niebiańskie roladki z indyka i łopatki wieprzowej

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszne roladki dzięki swojej marynacie mają wspaniały i niepowtarzalny smak, wynik kulinarnego eksperymentu, zachwycił podniebienia moich domowników, także dzieci.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4 grube plastry fileta z indyka
    30 dkg łopatki mielonej
    1 marchew
    20 dkg pieczarek
    1/3 średniego słoika majonezu helmans
    wegeta
    sól
    pieprz
    curry
    1/4 kostki masła
    0,5 l rosołu lub bulionu z kostki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Soczyste niebiańskie roladki z indyka i łopatki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1veumco 1. 4 filety z indyka należy rozklepać jak na rolady , posolić z obu stron każdy. W miseczce przygotować majonez dodać do nieco płaską łyżeczkę wegety rozmięszać . Dokładnie nasmarować nim mięso z obu stron , dać do lodówki na około 1 godzinę aby się zamarynowało.

    Mięso mielone solimy do smaku dodajemy trochę wegety, nakładamy na filet z indyka na środku nakładamy cienki pasek marchewki i pieczarkę, zwijamy.
    obtaczamy w mące.

    Na głębokiej patelni roztapiamy masło i wrzucamy pokrojone na 4 bądź na 6 pieczarki chwile podsmarzamy i układamy roladki uważając aby się nie przypaliły ( ze względu na mąkę) podczas pieczenia podlewamy bulionem, powstanie od razu pyszny sos .

    pieczemy około 1,5 do 2 godzin ( można dodać kieliszek wódki bądź spyrytusu- spowoduje to szybsze upieczenie i miękciejsze roladki) te wychodzą pyszne o maślanym posmaku, delikatne i soczyste.

Porady

Można dodać kieliszek wódki bądź spyrytusu- spowoduje to szybsze upieczenie i miękciejsze roladki) te wychodzą pyszne o maślanym posmaku, delikatne i soczyste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować