Soczysta polędwiczka wieprzowa z warzywami

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

No prościej , chyba się nie da:))) A do tego - soczysta , krucha , aromatyczna , mięciutka....

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 700 g. polędwiczki wieprzowej
    1 łyżka czubrycy zielonej
    sól i pieprz do smaku
    klarowane masło - 4-5 łyżek
    1000 g. mrożonej mieszanki warzyw
    woda osolona z dodatkiem listka laurowego
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Soczysta polędwiczka wieprzowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczysta polędwiczka wieprzowa z warzywami 1. Polędwiczkę myję , osuszam , posypuję czubrycą , solą i pieprzem , nacieram , odstawiam na ok. godzinę . Na rozgrzanym klarowanym maśle obsmażam polędwiczkę z każdej strony na rumiano . Polędwiczkę kładę na folii aluminiowej , zawijam , kładę na blasze , wstawiam do piekarnika nagrzanego do 70 stopni na 35 minut . Po tym czasie polędwiczkę wyjmuję z piekarnika , po 10 minutach rozwijam z folii , kroję na porcje . W czasie kiedy piecze się polędwiczka gotuję warzywa w osolonym wrzątku z dodatkiem soli ok. 7- 10 minut , osączam , dodaję tłuszcz od smażenia polędwiczki , mieszam , podaję z polędwiczką .

Porady

Tak przygotowaną polędwiczkę możemy podać także na kolację :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło klarowane Polędwica wieprzowa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować