Soczysta polędwiczka wieprzowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę myję , osuszam , posypuję czubrycą , solą i pieprzem , nacieram , odstawiam na ok. godzinę . Na rozgrzanym klarowanym maśle obsmażam polędwiczkę z każdej strony na rumiano . Polędwiczkę kładę na folii aluminiowej , zawijam , kładę na blasze , wstawiam do piekarnika nagrzanego do 70 stopni na 35 minut . Po tym czasie polędwiczkę wyjmuję z piekarnika , po 10 minutach rozwijam z folii , kroję na porcje . W czasie kiedy piecze się polędwiczka gotuję warzywa w osolonym wrzątku z dodatkiem soli ok. 7- 10 minut , osączam , dodaję tłuszcz od smażenia polędwiczki , mieszam , podaję z polędwiczką .
Porady
Tak przygotowaną polędwiczkę możemy podać także na kolację :)
Komentarze