Soczysta pierś z kurczaka owijana boczkiem

4.48 (149 ocen)

  • 25 min

Wyjątkowe, soczyste kotlety.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    12 cieniutkich plasterków wędzonego boczku
    75 g masła
    1 ząbek czosnku
    świeżo zmielone sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczysta pierś z kurczaka owijana boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy, odcinamy tłuszcz i ściągamy błonki. Dociskamy dłonią do deski i kroimy na trzy plastry.
    Każdy kawałek doprawiamy solą oraz pieprzem i owijamy dwoma plasterkami wędzonego boczku dobrej jakości.

    Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy zgnieciony ząbek czosnku.

    Przygotowane kawałki smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

    Podajemy z młodymi ziemniakami polanymi masłem ze smażenia i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować