Soczysta pierś kurczaka w ziołach i czosnku z nadzieniem serowo-buraczanym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam na obiad piers kurczaka inaczej -bo w ziołach i czosnku z nadzieniem buraczano-serowym:) Połączenie dla mnie idealne!! smaki sie swietnie komponują- taki obiad wszystkim u mnie dzis smakował:)

  • 40 min

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi kurczaka,
    4 plastry serka topionego,
    2 łyzki buraczków cwikłowych - ze słoika u mnie,
    czosnek granulowany
    zioła - bazylia,
    sól , pieprz
    o liwa do smazenia.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach i czosnku z nadzieniem serowo-buraczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piers kurczaka lekko rozbij tłuczkiem i posyp przyprawami z obu stron: czosnkiem sola pieprzem oraz bazylia.Rozgrzej w rondelku oliwe i podsmaz z obu stron na rumiany kolor.
    Podsmazone piersi kolejno wyjmuj z rondelka na talerz, na srodku ułóz plasterek serka topionego , a na ser na srodek połóz po pół łyzeczki buraczków , Pierś zwiń na pół do siebie , złap wykałaczka boki. Włóz do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut 170 stopni.
    Podaj z pieczonymi ziemniakami i cebulka , smacznego:)

Porady

4 porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy