Polecam na obiad piers kurczaka inaczej -bo w ziołach i czosnku z nadzieniem buraczano-serowym:) Połączenie dla mnie idealne!! smaki sie swietnie komponują- taki obiad wszystkim u mnie dzis smakował:)
40 min
Składniki:
4 pojedyncze piersi kurczaka,
4 plastry serka topionego,
2 łyzki buraczków cwikłowych - ze słoika u mnie,
czosnek granulowany
zioła - bazylia,
sól , pieprz
o liwa do smazenia.
Soczysta pierś kurczaka w ziołach i czosnku z nadzieniem serowo-buraczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piers kurczaka lekko rozbij tłuczkiem i posyp przyprawami z obu stron: czosnkiem sola pieprzem oraz bazylia.Rozgrzej w rondelku oliwe i podsmaz z obu stron na rumiany kolor.
Podsmazone piersi kolejno wyjmuj z rondelka na talerz, na srodku ułóz plasterek serka topionego , a na ser na srodek połóz po pół łyzeczki buraczków , Pierś zwiń na pół do siebie , złap wykałaczka boki. Włóz do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut 170 stopni.
Podaj z pieczonymi ziemniakami i cebulka , smacznego:)
Komentarze