Soczysta karkówka w cebuli i jarzębinie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Jarzębina jest idealna do karkówki

  • 20 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    sól
    pieprz
    mały słoiczek jarzębiny w syropie
    2 średnie cebule
    ocet balsamiczny
    sos sojowy

Soczysta karkówka w cebuli i jarzębinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, nacieramy solą i pieprzem a następnie obsmażamy z obu stron.
  • 2. Cebulę kroimy w półtalarki i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy chwile na masełku lub oleju i podlewamy odrobiną octu balsamicznego i sosu sojowego. Dusimy pod przykryciem około 15 minut.
  • 3. Na podsmażone mięso wykładamy cebulę i dusimy pod przykryciem podlewając wodą (można tez podlać trochę sosem sojowym) około 20 minut.
  • 4. Po tym czasie na plastry mięsa wykładamy po 2-3 łyżeczki jarzębiny w syropie (w zależności od wielkości plastra) i dusimy jeszcze 15 minut. Podajemy z ziemniakami i sałatką a’la grecką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Komentarze

Podobne przepisy