soczysta karkówka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna,soczysta karkówka doskonale sprawdzi się na niedzielny obiad podawana z różnymi dodatkami np.z młodą kapustą

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg karkówki
    3 średnie cebulę
    1 duża marchewka
    3 ząbki czosnku
    sól i pieprz
    4 listki liścia laurowego
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    Marynata:
    8 lyzezek stołowych oliwy z oliwek
    słodka papryka
    majeranek
    2 łyżki stołowe musztardy (najlepiej francuskiej)Ale może być delikatesowa
    przyprawa do karkowki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczysta karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skladniki 1. Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w plastry o grubości 1-2 cm.Opruszamy solą i pieprzem.Marchew kroimy w plastry,cebulę w piórka , czosnek kroimy drobno.
    Składniki marynaty łączymyze sobą dokładnie mieszając.Obtaczamy nią mięso i wkładamy do lodówki na 2 godziny.Po 2 godzinach mięso wraz z pokrojona marchewka,cebulą i czosnkiem wkładamy do foli do pieczenia.Szczelnie zamykamy.Pieczemy przez 60 min.Możemy 10 min przed końcem wyjąć mięso z foli i przypiekac az się ładnie przypiecze

Porady

Podajemy z ziemniakami bądź z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować