soczysta glazurowana wątróbka z cebulką

  • wyświetlono: 3602 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

szybki i niedrogi obiad dla "wątróbkożerców" :)

capri
  • 25min

Składniki

400 gram wątróbki drobiowej
2 duże cebule
1 szklanka mąki pszennej do obtaczania wątróbki
sól, pieprz
około 0,5 szklanki wody

Sposób przygotowania przepisu:

soczysta glazurowana wątróbka z cebulką

  • 1. Wątróbkę umyć, osuszyć.
    Cebule pokroić na talarki.
    Wątróbkę obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, podsmażyc około 5 minut, potem dodać cebulkę, przyprawy, kiedy wątróbka zacznie się smażyć (pryskać) dolać wodę i poddusić wszystko razem około 10 minut, żeby sos się zredukował, podawać z pieczywem, ziemniakami i dowolną surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylawątróbka drobiowacebulkaglazura

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka z cebulką i szpinakiem

Dodane przez: evita0007

Wątróbka z cebulką i szpinakiem

Szpinak,wątróbka i cebula = pysznie...

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Dodane przez: trzpiotkawkuchni

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Dziś na obiad zrobiłam absolutny...

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Dodane przez: Futka

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Dzisiaj zapraszam na smaczną, prostą...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Wątróbka wieprzowa z cebulką

Taka wątroba to już klasyk. Co...

wątróbka

Dodane przez: Martyna1991

Wątróbka z " wątróbkową cebulką"

Coraz bardziej zaczynam lubić te...

Coś więcej niż zwykła "wątróbka z cebulką" :)

Dodane przez: GosiaB

Wątróbka z cebulką i jabłkiem

Pyszna propozycja podania wątróbki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE