1.Ciasto kruche:
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki. Dokładnie zmieszać składniki. Żółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzepać w śmietanie. Dodać do mąki z margaryną i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na pół. Upiec 2 placki w temp. 200-220 stopni przez 20-30 minut.
2.Ciasto kokosowe:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać kokos, lekko wymieszać i piec w temp. 160-180 stopni przez 25-30 minut
3.Ciasto orzechowe:
Połowę orzechów pokroić, a druga połowę zemleć. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać resztę składników, lekko wymieszać i piec w temp. 160-180 stopni przez 25-30 minut
4.Krem:
W pół szklanki zimnego mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wlać przygotowany budyń i zagotować. Masło utrzeć i dodawać ostudzony krem ciągle ucierając mikserem
5.Polewa:
Nad kąpielą wodną rozpuszczamy pokruszoną czekoladę z dodatkiem mleka.
Komentarze