Ciastka śnieżynki

4.5 (176 ocen)

  • 2 min

pyszne ciasteczka przekładane dżemem

  • 2 min

Składniki:

  • > 600mąki
    > 400g margaryny
    > 200g cukru pudru
    > 2 łyżeczki cukru wanilinowego
    > 4 żółtka,
    > szczypta soli,
    > dżem wiśniowy
    > cukier puder do posypania ciastek
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka śnieżynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło posiekać na stolnicy razem z mąką, cukrem pudrem, cukrem
    > wanilinowym i solą. Dodać żółtka i
    > zagnieść kruche ciasto.Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum
    > godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować i wycinać foremką śnieżynką ciastka.
    > Jedne całe snieżynki a drugie do pary z wyciętą mała gwiazdką w środku.
    > Ciasteczka kłaść na blachę wyłożoną papierem
    > do pieczenia i piec partiami w gorącym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez
    > ok. 15 min, aż będą rumiane.
    > Ostudzone ciasteczka smarować dżemem na środku i nakrywać ciastkami z
    > gwiazdką posypanymi cukrem pudrem już wcześniej.

Porady

Żeby ciasteczka ładniej sie prezentowały należy posypac pudrem wcześniej śnieżynke która przykrywa dżem ,gdy posypiemy na końcu juz przykryte wtedy zasypiemy pudrem dżem i juz nie będzie tego efektu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować