Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej herbatniki.
2.Masa:
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia.Śnieżki zalewamy mlekiem i ubijamy. Kiedy śmietanka będzie gęsta i puszysta dodajemy do niej cukier puder oraz ser i krótko miksujemy. Następnie strumyczkiem dolewamy galaretkę. Miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Taką masę wylewamy na herbatniki i odstawiamy do lodówki.
3.Posypka:
Masło należy stopić na patelni. Następnie dodajemy do niego cukier i wiórki, wszystko cały czas mieszamy aż wiórki się zarumienią. należy uważać aby wiórki się nie przypaliły.
4.Ostudzoną posypkę wykładamy na Śnieżny Puch.
Smacznego!
Komentarze