Ciasto Śnieżny Puch

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Domownicy byli zachwyceni gdy go pierwszy raz zrobiłam.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g herbatników ( dwie małe paczki)
    Masa:
    500 g twarogu sernikowego w wiaderku
    2 Śnieżki
    3 łyżki cukru pudru
    1 szklanka mleka
    2 galaretki cytrynowe
    500 ml wrzącej wody
    Posypka kokosowa:
    6 łyżek wiórek kokosowych
    1 duża łyżka masła
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej herbatniki.
  • 2. Masa:
    Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia.Śnieżki zalewamy mlekiem i ubijamy. Kiedy śmietanka będzie gęsta i puszysta dodajemy do niej cukier puder oraz ser i krótko miksujemy. Następnie strumyczkiem dolewamy galaretkę. Miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Taką masę wylewamy na herbatniki i odstawiamy do lodówki.
  • 3. Posypka:
    Masło należy stopić na patelni. Następnie dodajemy do niego cukier i wiórki, wszystko cały czas mieszamy aż wiórki się zarumienią. należy uważać aby wiórki się nie przypaliły.
  • 4. Ostudzoną posypkę wykładamy na Śnieżny Puch.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować