200 g herbatników ( dwie małe paczki)
Masa:
500 g twarogu sernikowego w wiaderku
2 Śnieżki
3 łyżki cukru pudru
1 szklanka mleka
2 galaretki cytrynowe
500 ml wrzącej wody
Posypka kokosowa:
6 łyżek wiórek kokosowych
1 duża łyżka masła
1 łyżka cukru
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto Śnieżny Puch
1.
Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej herbatniki.
2.
Masa:
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia.Śnieżki zalewamy mlekiem i ubijamy. Kiedy śmietanka będzie gęsta i puszysta dodajemy do niej cukier puder oraz ser i krótko miksujemy. Następnie strumyczkiem dolewamy galaretkę. Miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Taką masę wylewamy na herbatniki i odstawiamy do lodówki.
3.
Posypka:
Masło należy stopić na patelni. Następnie dodajemy do niego cukier i wiórki, wszystko cały czas mieszamy aż wiórki się zarumienią. należy uważać aby wiórki się nie przypaliły.
4.
Ostudzoną posypkę wykładamy na Śnieżny Puch.
Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze