Ciasto Śnieżny puch

4.5 (188 ocen)

Lekkie serowe ciasto bez pieczenia

Składniki:

  • widerko twarogu sernikowego
    4 łyżki cukru pudru
    2 śnieżki
    2 galaretki cytrynowe
    1 szkl. mleka
    500 ml gorącej wody
    herbatniki
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno formy wyłożyć herbatnikami.
    Galaretki przygowować w 500 ml gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
  • 2. Ser miksować na wolnych obrotach, wymieszać z cukrem pudrem.
  • 3. Śnieżki ubić mikserem na najwyższych obrotach ze szklanką zimnego mleka.
    Sztywny krem zmieszać z serem.
    Następnie do masy serowej wlewać zimną płynna galaretkę.
  • 4. Gotową puszystą masę przełożyć do formy na herbatniki.
    Wyrównać wierz.
    Posypać wiórkami kokosowymi
    Schłodzić na noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować