Śniegowe kartofelki marcepanowe.

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Małe marcepanowe słodkości w zimowej wersji.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 gram mąki migdałowej
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 aromat migdałowy
    1/4 szklanki amaretto
    3 łyżki cukru pudru

Śniegowe kartofelki marcepanowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy cukier puder, aromat migdałowy i amaretto. Mieszamy składniki aby uzyskać jednolitą masę. Kształtujemy w dłoniach małe kuleczki z masy marcepanowej.
    Wkładamy do lodówki na 30 minut aby masa migdałowa się związała.
    Przed podaniem obtaczamy w cukrze pudrze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy