Snickers

4.48 (172 ocen)

  • 40 min

Ze wszystkich słodkości na stole on zawsze znika pierwszy.

  • 40 min

Składniki:

  • mleko w proszku granulowane
    szklanka mleka
    2 marg. "Palmy"
    2 cukry waniliowe
    szklanka cukru
    paczuszka (100 g) orzechów włoskich
    paczka (100 g) orzechów ziemnych solonych
    paczka herbatników szkolnych
    paczka dużych wafli tortowych
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do większego rondelka włożyć 2 margaryny, wlać szklankę mleka, wsypać szklankę cukru i 2 cukry waniliowe. Króciutko zagotować i ostudzić.
  • 2. Do letniej masy wsypać mleko w proszku, pokruszone herbatniki i pokruszony jeden wafel. Dokładnie wymieszać i podzielić masę na 3 części.
  • 3. Do jednej części dodać posiekane orzechy włoskie, do drugiej- posiekane orzeszki ziemne, do trzeciej dodać dwie łyżki kakao.
  • 4. Dokładnie wymieszać każdą masę i przełożyć wafle warstwami;
    - wafel i masa z orzechami włoskimi, na to drugi wafel i wyłożyć masę kakaową. Przykryć trzecim waflem, docisnąć i wyłożyć masę z orzeszkami ziemnymi. Przykryć czwartym waflem, delikatnie całość docisnąć i obciążyć na kilka godzin. Najlepiej na noc. Pokroić w niewielkie romby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (207 ocen)

Kawowy snickers

To może cię zainteresować