Śniadaniowy pudding orzechowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, a następnie studzimy.
Oddzielnie prażymy płatki migdałowe i też studzimy.
Serek mieszamy z miodem i masłem orzechowym.
Jajka obijamy na puszystą masę, dodajemy proszek do pieczenia, a potem serek wymieszamy z masłem orzechowym i miodem, oraz ostudzone, lekko pokruszone płatki owsiane i 1 łyżeczkę płatków migdałowych. Mieszamy i przekładamy do kokilek do 3/4 wysokości.
Kokilki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Po tym czasie wyjmujemy i podajemy z ulubionymi owocami, posypujemy pozostałymi płatkami migdałowymi i polewamy miodem.
Można jeść także ostudzony.
Komentarze