Śniadaniowy pudding orzechowy z owocami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób

pyszne i zdrowe śniadanie z zapiekanym serkiem wiejskim i orzechami

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • (na 4 kokilki)
    180 g serka wiejskiego
    2 jajka
    3 łyżki płatków owsianych
    3 łyżki płatków migdałowych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka masła orzechowego
    dodatkowo:
    ulubione owoce do podania
    1 łyżka miodu do polania wierzchu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pudding Śniadanie

Śniadaniowy pudding orzechowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, a następnie studzimy.
    Oddzielnie prażymy płatki migdałowe i też studzimy.
    Serek mieszamy z miodem i masłem orzechowym.
    Jajka obijamy na puszystą masę, dodajemy proszek do pieczenia, a potem serek wymieszamy z masłem orzechowym i miodem, oraz ostudzone, lekko pokruszone płatki owsiane i 1 łyżeczkę płatków migdałowych. Mieszamy i przekładamy do kokilek do 3/4 wysokości.
    Kokilki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.
    Po tym czasie wyjmujemy i podajemy z ulubionymi owocami, posypujemy pozostałymi płatkami migdałowymi i polewamy miodem.
    Można jeść także ostudzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

4.48 (197 ocen)

Pudding yorkshire

To może cię zainteresować