Zapraszam na smaczny i sycący omlet. Taki omlet jest super sposobem na wykorzystanie ugotowanego makaronu, który pozostał nam z obiadu. Omlet z warzywami i wędliną smakuje pysznie.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
120 g ugotowanego makaronu
2 jajka
80 g czerwonej papryki
6 plasterków polędwicy łososiowej
40 g sera żółtego
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
1 łyżeczka margaryny
sól do smaku
pieprz do smaku
Śniadaniowy omlet jajeczny z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Wędlinę i ser również kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno. Jajka mieszamy z solą i pieprzem, wkładamy makaron i mieszamy. Masę makaronowo-jajeczną wykładamy na rozpuszczoną na patelni margarynę i podsmażamy na małym ogniu. Na wierzchu układamy paprykę, wędlinę, ser żółty, przykrywamy i smażymy aż ser się rozpuści, a jajka zetną.
Komentarze