Śniadaniowe parówki w cieście

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Takiego śniadania nikt nie odmówi! Zakręcone parówki ciastem francuskim to świetny sposób, aby zachęcić niejadka do śniadania. Już na sam widok, chce się sięgnąć po jedną z nich! :P

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 opakowania ciasta francuskiego
    5 parówek
    1 jajko do smarowania

Śniadaniowe parówki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijamy parówki ciastem 1. Ciasto rozwiń i za pomocą ostrego noża wzdłuż krótszego boku odetnij 5 pasków o szerokości ok 1 cm. Następnie każdy pasek ciasta zawiń wokół parówki. Gotowe przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Całość piecz w piekarniku przez ok 15- 20 min w temp. 180C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy