Śniadaniowe muffinki jajeczno- szpinakowe z fetą

0 (0 ocen)

Pyszne urozmaicenie śniadania :)

Składniki:

  • : 2 garści liści szpinaku, 2 jajka, 50 g fety chudej, 1/2 ząbka czosnku, startego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, pomidor średni

Śniadaniowe muffinki jajeczno- szpinakowe z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1qx05m2 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć. Liście wrzucić na wrzątek i zblanszować (trzymać we wrzątku przez ok 3 minuty), odcedzić i posiekać na desce. W misce roztrzepać jajka, dodać szpinak, pokruszoną fetę, drobno starty czosnek i szczypiorek. Doprawić solą (mało, bo feta jest słona) i pieprzem, wymieszać widelcem. Cztery foremki do muffinów wysmarować oliwą lub roztopionym masłem, napełnić masą, na wierzchu położyć plasterek pomidora, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą i piec przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy