Śniadaniowa pasta z jajkiem, awokado, ciecierzycą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polecam, pasta jest pyszna i nie tylko na śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    dojrzałe awokado
    80 g ciecierzycy z puszki
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    łyżka oleju lnianego
    duży ząbek czosnku
    łyżeczka soku z cytryny
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta z ciecierzycy

Śniadaniowa pasta z jajkiem, awokado, ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do misy blendera włożyć pokrojone na mniejsze części jajka ugotowane na twardo, ciecierzycę z puszki, miąższ awokado, który od razu można skropić sokiem z cytryny. Dodać obrany i pokrojony w plasterki duży ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, olej lniany, pieprz czarny świeżo mielony, sól do smaku. Zrobić gładką masę przy pomocy blendera.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować