Śniadaniowa owsianka gotowana na mleku migdałowym z orzechami

3.17 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Owsianka to doskonałe rozwiązanie na pyszne i sycące śniadanie. Ostatnio uwielbiam owsiankę przygotowaną na mleku migdałowym, wychodzi idealna, taka lekko słodka, nie trzeba jej dosładzać. Podałam ją z masłem orzechowym, orzechami włoskimi i bananem. Bardzo polecam.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka migdałowego
    pół szklanki płatków owsianych górskich
    1 banan
    1 spora łyżka masła orzechowego
    2 łyżki orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

3.17 (6 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Śniadaniowa owsianka gotowana na mleku migdałowym z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko migdałowe zagotowujemy, wsypujemy płatki i gotujemy do zgęstnienia często mieszając.
  • 2. Gotową owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, orzechy drobno pokrojone i banana pokrojonego w plasterki.
  • 3. Owsianka jest gotowa do podania. Smacznego.

Porady

Z tej receptury wychodzi jedna porcja. Owsianki nie słodziłam, na mleku migdałowym jest słodka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Masło orzechowe Mleko Orzechy Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować