ŚNIADANIOWA BABECZKA Z MIKROFALI NA PŁATKACH KUKURYDZIANYCH

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Trochę inna wersja babeczek z mikrofali, zapraszam. Szybkie i przepyszne!

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 łyżek płatków kukurydzianych czekoladowych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    7 g czekolady gorzkiej
    1 łyżka oleju
    2 łyżki mleka
    1 jajko
    15 g ksylitolu
    2 łyżki śmietany 12%
    1 łyżka dżemu pomarańczowego
    1 łyżeczka płynnego miodu

Śniadaniowa babeczka z mikrofali na płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do młynka do kawy w dwóch partiach wsypać płatki. Zmielić na mąkę, przełożyć do miseczki. Dodać proszek do pieczenia,ksylitol i posiekaną czekoladę. W drugiej miseczce roztrzepać jajko z olejem i mlekiem. Dodać sypkie składniki i wymieszać. Kokilkę posmarować kropelką oleju i przełożyć ciasto. Wstawić do mikrofali na 2,5 minuty na największą moc.
  • 2. Gdy ciastko się „piecze” do miseczki przełożyć śmietanę, dodać dżem i dokładnie wymieszać.
  • 3. Gotowe ciastko wyjąć ostrożnie z foremki, postawić na talerzyku. Jeśli spód jest nie równy, delikatnie przyciąć ciastko i okrawki zostawić do dekoracji. Babeczkę polać pomarańczową śmietaną, posypać odrobiną startej czekolady i polać miodem. Podawać od razu. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy