Śniadaniowa babeczka z mikrofali na płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do młynka do kawy w dwóch partiach wsypać płatki. Zmielić na mąkę, przełożyć do miseczki. Dodać proszek do pieczenia,ksylitol i posiekaną czekoladę. W drugiej miseczce roztrzepać jajko z olejem i mlekiem. Dodać sypkie składniki i wymieszać. Kokilkę posmarować kropelką oleju i przełożyć ciasto. Wstawić do mikrofali na 2,5 minuty na największą moc.
2.Gdy ciastko się „piecze” do miseczki przełożyć śmietanę, dodać dżem i dokładnie wymieszać.
3.Gotowe ciastko wyjąć ostrożnie z foremki, postawić na talerzyku. Jeśli spód jest nie równy, delikatnie przyciąć ciastko i okrawki zostawić do dekoracji. Babeczkę polać pomarańczową śmietaną, posypać odrobiną startej czekolady i polać miodem. Podawać od razu. Smacznego!
Komentarze