Na ochłodę smoothie które zrobimy sami w domu i to bardzo szybko. Musimy tylko pamiętać o zamrożeniu owoców. Idealnie nadają się do tego banany z którymi nie wiemy co zrobić. Mrozimy je w woreczku.
Smoothie truskawkowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki myję, usuwam szypułki i przekładam do woreczka. Banany obieram ze skóry, kroję na kawałki przekładam do woreczka, dodaję płatki owsiane i mrożę.
2.Na drugi dzień owoce wykładam z zamrażalnika , czekam około 30 minut i przekładam najpierw banany do misy blendującej, dodaję sok z cytryny, połowę mleczka i miksuję, a potem to samo robię z truskawkami do których dodaję miód i miksuję.
3.Pięć łyżek musu truskawkowego odkładam, a do reszty dodaję mleczko i miksuję ponownie. Do szklanek przekładam na przemian mus truskawkowy kokosowy, bananowy, i na końcu sam mus truskawkowy. Podaję od razu zimny.
Komentarze