Pyszne i zdrowe. Na drugie śniadanie czy podwieczorek. Ostatnio uwielbiam takie smoothie. Dużo warzyw i owoców. Mało kalorii, szybkie do zrobienia i bardzo sycące. Uwielbiam.
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1 duży banan
10 dag szpinaku świeżego lub mrożonego
2 jabłka
100 ml soku z pomarańczy ( świeżo wyciśniętego )
250 ml wody gazowanej
odrobina soku z cytryny
Smoothie szpinakowo-owocowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki, banana również obieramy i kroimy. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody, jeśli jest świeży płuczemy i osuszamy.
2.Wszystkie składniki przekładamy do kielicha blendera i miksujemy aż powstanie gładki napój.
3.Rozlewamy do szklanek i podajemy. Można schłodzić w lodówce. Smacznego życzę.
Komentarze