Smoothie bowl z mango i banana

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Gęsty mus z mango zmiksowanego z bananem, udekorowany czerwonymi porzeczkami, ćwierćplasterkami kiwi i posiekanymi orzechami włoskimi. Przepyszne, kolorowe i zdrowe danko, które można podać jako deser lub na śniadanie czy podwieczorek. Jego dodatkowym atutem jest szybkość wykonania - przygotowuje się je dosłownie w kilka minut.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 owoc mango
    1 duży banan
    garść czerwonych porzeczek
    1/2 owocu kiwi
    2 czubate łyżki posiekanych orzechów włoskich

Smoothie bowl z mango i banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy ze skórki, oddzielamy miąższ od pestki i kroimy na nieduże kawałki. Banana obieramy ze skórki i również kroimy na kawałki. Owoce miksujemy blenderem na gładki mus.
  • 2. Mus wykładamy do dwóch miseczek, na wierzchu dekoracyjnie układamy umyte i osuszone porzeczki, kiwi pokrojone na ćwierćplasterki i posiekane orzechy włoskie.

Porady

Do musu nie dodajemy cukru, owoce są wystarczająco słodkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy