Śmietanowy z ananasem i prażonym kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy przesianą mąkę, proszek i kakao i wszystko delikatnie razem mieszamy.
Wlewamy do wyłożonej blaszki i pieczemy ok 30-40 min w 180 st. C.
Po wystudzeniu przekrawamy na 2 części.
.
2.Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixami. Ananasa kroimy na mniejsze cząstki (chyba że mamy puszkę z ananasem w kawałkach).
3.Pierwszy blat ciasta smarujemy śmietaną i układamy na niej ananasy. Przykrywamy drugą częścią ciasta, a wierzch ponownie smarujemy pozostałą śmietaną.
4.Wiórki prażymy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia. Po przestudzeniu posypujemy ciasto.
5.Odstawiamy do lodówki na min, 1 godzine. I gotowe.
Komentarze