Śmietanowy bananowiec

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Pyszna, bananowa pianka

  • 60 min

Składniki:

  • 10 bananów
    1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    1 duży kubeczek śmietany 30% (300-400 ml)
    2 serki homogenizowane waniliowe (200g)
    3-4 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    3 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki mleka
    1 galaretka (u mnie brzoskwiniowa)
    kilka borówek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Śmietanowy bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i odstawić. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku i tez odstawić do wystygnięcia.
  • 2. Dobrze schłodzona kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, zmiksować z serkiem waniliowym, a następnie z 8 rozgniecionymi bananami. Na końcu wlać wystudzoną żelatynę i dokładnie połączyć z masa bananową.
  • Bananowiec 3. Tortownicę (23 cm) wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę bananową. Pozostałe dwa banany pokroić na plasterki i udekorować wierzch. Ja dołożyłam jeszcze kilka borówek. Całość zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Galaretka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować