Śmietanowo-malinowa chmurka z kremem i biszkoptem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodawać cukier ubijając. Następnie dodać żółtka, ubić. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy (24x24cm). Piec 30 minut w 170 st.Wystudzić.
2.Masa budyniowa: ugotować budyń (według przepisu na opakowaniu) na mleku dodając cukier. Zimny budyń utrzeć z masłem ( o temperaturze pokojowej). Na końcu dodać aromat, połączyć.
3.Masa serowo-śmietanowa: śmietanę ubić z cukrem. Dodać serki homogenizowane. Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody, kiedy stężeją, połączyć z masą serową. Wymieszać z malinami (jeśli są mrożone-nie odmrażać) oraz ze 100g startej czekolady.
4.Na ciasto biszkoptowe wyłożyć masę budyniową. Ułożyć herbatniki i rozsmarować masę serową. Posypać pozostałą , startą czekoladą, udekorować i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).
Komentarze