1.Galaretkę z czarnej porzeczki,agrestową i pomarańczową rozpuścić każdą oddzielnie w 1 szkl gotowanej wody wody,odstawić do stężenia.
2.Galaretkę truskawkową rozpuścić w 0,5 l gotowanej wody.
3.Szklankę śmietany wlać do rondelka,dodać cukier waniliowy,cukier kryształ i żelatynę,podgrzać do rozpuszczenia się składników,nie gotować.
4.Pozostałą śmietanę ubić,do ubitej śmietany stopniowo dodawać śmietanę z żelatyną,ubijając mikserem.
5.Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami,biszkopty lekko oblać galaretką z czarnej porzeczki,odstawić do stężenia.
6. Następnie wyłożyć połowę ubitej śmietany,wylać na stężałą śmietanę galaretkę z czarnej porzeczki.
7.GALARETKA W FOREMKACH
Do foremki silikonowej serduszko
łyżką nalać zastygłej galaretki pomarańczowej,łyżkę śmietany,łyżkę galaretki agrestowej. Do stężenia odstawiamy po nalaniu każdej warstwy, masa-galaretka.
8.Do foremki gwiazdka,
nalać po łyżce galaretki pomarańczowej,agrestowej i z czarnej porzeczki,odstawić do stężenia.
9.Do foremki okrągłej
nalać,galaretkę agrestową,pomarańczową i śmietanę.Do stężenia odstawiamy po nalaniu każdej warstwy, masa-galaretka.
10.Do formy na babkę wylać trochę śmietany,wrzucić biszkopty pokrojone na połowę 3 szt,odstawić do stężenia.
Wyłożyć śmietanę z formy,pokroić na kawałki.
11.Na galaretkę z czarnej porzeczki,wyłożyć galaretki z form silikonowych i na przemian łyżką wylewać galaretkę agrestową i pomarańczową.
12.Kilka biszkoptów pokroić na cząstki,ułożyć w koło śmietanowca na galaretce,razem z kawałkami baby śmietanowej.
13.Resztę śmietany wymieszać z 4 łyżkami galaretki truskawkowej,zalać śmietanowca.
14.Wierzch ciasta zalać galaretką truskawkową,odstawić na kilka godzin do lodówki.
Komentarze