Śmietankowy sernik z mlekiem w proszku.

4.91 (183 ocen)

  • 20 min

Najdelikatniejszy sernik jaki jadłam.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego białego sera, 1/2 szkl. mleka w proszku (pełnego), 1/2 szkl. mąki przennej, aromat śmietankowy,
    1/2 litra śmietany 30%, 2 op. cukru waniliowego (2x16g),
    8 jajek, 1 szkl. cukru,
    ok. 30 dag herbatników.
Wystaw ocenę:

4.91 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Śmietankowy sernik z mlekiem w proszku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmiksować z żółtkami, dalej ucierając dodawać mleko w proszku, makę przenną i aromat śmietankowy. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym, dodać do masy serowej i razem delikatnie wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie pianę z białek dodać do masy serowej i delikatnie razem połączyć.
  • 2. Prostokatna formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy wyłożyc herbatnikami, a na nich rozłożyć masę serową. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować