Śmietankowo-jogurtowa pianka z brzoskwiniami (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim biszkopty.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać jogurt i zmiksować. Masę podzielić na 3 części.
Galaretkę truskawkową razem z 1 łyżką cukru rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wystudzić. Zimną galaretkę połączyć z 1/3 masy śmietankowo-jogurtowej. Jak zacznie tężeć wylać na biszkopty i włożyć do lodówki do stężenia. W ten sam sposób przygotować galaretkę pomarańczową i agrestową.
Brzoskwinie pokroić w plasterki i ułożyć na zastygniętej galaretce agrestowej.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wystudzić. Zimną wylać na brzoskwinie i ponownie włożyć do lodówki do stężenia.
Komentarze