Smażony ser góralski - oscypek

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam smażonego prawdziwego góralskiego oscypka ten środek serka rozpływa się w buzi. Te sklepowe serki niby góralskie to wszystko podróby nie ma to jak wybrać się w nasze polskie góry i zakupić serki od prawdziwych górali bez porównania, my bardzo często jeździmy w góry bo mamy bardzo blisko.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 serki oscypki
    łyżeczka konfitury jagodowej
    patelnia do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Smażony ser góralski - oscypek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na kuchenkę postawić patelnię i na suchej patelni położyć serki. Serki smażyć na bardzo małym ogniu i co chwilkę przewracać na drugą stronę. Smażyć tak około 3 minut.
  • 2. Usmażone gorące serki podawać z konfiturą jagodową.

Porady

Zamiast konfitury jagodowej można użyć konfitury z żurawiny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Ser owczy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować