Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami

  • wyświetlono: 1069 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nie jest to ani lekka ani zdrowa przekąską;). Jest natomiast przepyszna, smażony ser rozpuszcza się w środku i możemy maczać w nim grzanki .

monika016
  • 1 porcje
  • 10min

Składniki

1 ser camembert - krążek
garść rukoli
1/4 bagietki
masło
sól
1 jajko
1/4 szklanki bułki tartej
olej do smażenia
2 łyżeczki żurawiny do mięs i serów

Sposób przygotowania przepisu:

Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami

  • 1. Ser camembert panierujemy w jajku, bułce tartej, ponownie w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • 2. Bagietkę kroimy w kromki, smarujemy masłem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni do momentu aż zaczną się rumienić.
  • 3. Na talerzu układamy grzanki, rukolę i ser. Na ser wykładamy żurawinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sercamembertsmażony

Komentarze

Podobne przepisy

grzanki

Dodane przez: Martyna1991

Grzanki z szynką i serem

Idealna propozycja śniadaniowa...

Smażone camembert z żurawiną

Dodane przez: joasia_joasia

Smażone camembert z żurawiną

Doskonałe jako przekąska i ciekawy...

camembert

Dodane przez: Ewelina Marcin

Camembert z żurawiną

Szybki, prosty i do tego przepyszny...

camembert

Dodane przez: kasia_m86

Ser camembert w płatkach owsianych podany...

Zdrowa przystawka, której nie należy...

panierowany camembert

Dodane przez: dusiowa

Panierowany camembert z żurawiną

Przystawka na ciepło na kolację,...

bruschetta

Dodane przez: dusiowa

Bruschetta z kozim serem, gruszką i rukolą

Ostatnio eksperymentowałam z serowymi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE