Smażony Schab Z Pastą Serową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na pyszny niedzielny obiad, a szybko się go robi i naprawdę pysznie smakuje i co najważniejsze nie są to zwykłe, nudne schabowe ;)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    sól, pieprz, czosnek w proszku
    pasta serowa:
    1 cebula
    około 200 g startego sera żółtego
    1 jajko kl L
    natka pietruszki
    sól, pieprz, czosnek suszony
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Smażony schab z pastą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na małej patelni/rondelku szklimy cebulkę pokrojona w kostkę, następnie zestawiamy z ognia i dodajemy ser żółty, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki i stawiamy jeszcze na chwilkę na malutki ogień tylko de lekkiego zgęstnienia ( jajko nie może się ściąć ! ). Następnie zestawiamy z ognia na czas obsmażenia schabu.
    2. Schab rozbijamy, niezbyt cienko, przyprawiamy i obsmażmy na oliwie z każdej strony po około 5 minut.
    Usmażony zdejmujemy z ognia z patelnią i na każdy plaster nakładamy pastę serową, następnie znów stawiamy na najmniejszy ogień i smażymy powolutku pod przykryciem przez około 10-15 minut. Wierzch musi być ścięty.
    Tak usmażony podajemy z ziemniaczkami, kopytkami itp, smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować