Smażony oscypek z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Oscypki dostałam od znajomych i postanowilam coś z nich wykombinować

  • 25 min

Składniki:

  • Mus Malinowy:

    - maliny
    - cukier 1 łyzeczka
    - sok z cytryny

Smażony oscypek z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny wkładamy do garnka i gotujemy ,aż się całkowicie rozpuszczą.Ja je rozgniotłam widelcem.Następnie dodajemy cukier i sok z cytryny ,mieszamy i gotujemy do czasu kiedy cukier się całkowicie rozpuści.Odstawiamy do wystudzenia i wystudzone wkładamy do lodówki.
  • 2. Oscypka kroimy w plastry mniej więcej 1 centymetrowe.Obtaczamy go w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron ,na złoty kolor.Oscypka podajemy na ciepło .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy